Taşlama Basit İş Değildir!

11-02-2019 16:34
Taşlama Basit İş Değildir!

Taşlama İşlemi Basit İş Değildir!!! 

 
Her şey gibi ülkemizde özellikle gelişi güzel yapılan işlemlerden biriside taşlama (spirel kesim yada çapak alma) işlemidir. Taşlama Makinaları bir çok inşaat ya da yapı işlerinde olduğu gibi güvenliksiz çalışma yada aceleyle bişey olmaz tabiriyle çalışmadır.
Taşlama işlemi sırasında gözle gözükmeyecek duman çıkabilir. Buda bizlerin ufak ufak zehirlenmesine yada daha büyük sorunlara yol açabilir.
Kıvılcım ve parçacıklar çıkabilir. Kıvılcım çoğu dışardan izleyeninde hoşuna giden bir görüntü versede aslında yakın mesefede kullanılan bu el aleti gözlerimizi tamamen kör edebilir. Çapak alma işlemi sırasında da bazen küçük parçalar etrafa sıçramaktadır. çıkan parçalar sürtünmenin etkisiyle ısındığı için ellerimize gelmesi durumunda ciddi hasar verir. Hem kıvılcım hemde kopan parçaların yüksek sıcaklıklara çıkacağını unutmayalım.
Toz her işlemde oluşan bir partiküldür. Hangi işi yaparsak yapalım hep toz olucaktır fakat bu toz seviyesi taşlama sırasında sürtünme ve devirden dolayı yüksek miktarlara ulaşır. Sağlığımız açısından son derece zararlıdır.
 Taşlama işlemi sırasında oluşan parçacıklar, kıvılcım, duman ve toz dan korunmak için (zorunluluk olarak düşünün lütfen) almamız gereken önlemler.
 Taşlama işlemi sırasında oluşan taşlama parçacıklarından korunmamak akciğerlere zarar verebilir yada diğer fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir.
 Tüm kuru taşlama işlemlerinde uygun çekiş yeteneğine sahip havalandırma sistemi sağlanmalıdır.
 Kolay tutuşabilen maddelerin yanında aşındırıcı ürünlerle çalışılmamalıdır.
 Kuru taşlama işlemlerinde eğer yeterli havalandırma sistemi sağlanmamış ise EN149 standardına uygun toz maskesi kullanılmalıdır.
 Sağlanan makine muhafazaları kıvılcımları ve toz parçacıklarını operatörden uzaklaştırmak için uygun şekilde ayarlanmalıdır. Yakın çalışan insanlar için ekstra önlemler alınmalıdır.
 Aşındırıcılar ile çalışan tüm makineler için koruyucu gözlük önerilir. Elle çalışılan makine veya iş parçası EN166 standardındaki minimum koruma seviyesi olan seviye B ‘ye uygun koruyucu gözlük veya yüz siperi  ve koruyucu eldiven kullanılması önerilir.
 Doğru aşındırıcı ürünün kullanıldığından emin olunmalıdır. Uygun olmayan bir ürün aşırı toz ve parçacık üretebilir.
 Taslama Güvenlikli
Bu Önlemleri Dikkatle sağlığımız ve sağlığımızın devamı için uygulamalıyız.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.